Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΛΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
















Συντάχθηκε απο τον/την Κ. ΠΑΥΛΟΥ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριακονταπενταετίας από την τουρκική εισβολή, ο υποστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Παύλου εκφράζει τις απόψεις του για τα αίτια και τους υπευθύνους της εθνικής μας τραγωδίας.

1-Συμπληρώθηκαν ήδη 35 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα της Κυπριακής τραγωδίας και δυστυχώς , Έλληνες και Κύπριοι -πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων « υπευθύνων »- τελούν εν πλήρη αγνοία των όσων συνέβησαν τότε!

Φυσικά δεν αναφέρομαι στο άφρον πραξικόπημα του Ιωαννίδη κατά του Μακαρίου ,που έδωσε στους Τούρκους την αφορμή , την ευκαιρία και το νομικό έρεισμα να εισβάλλουν στην Κύπρο. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, παρά το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι τώρα απαγγελθεί καμιά κατηγορία εσχάτης προδοσίας σε κανέναν!!! Γιατί άραγε;

Επί 35 χρόνια τώρα, ζητάμε, όλοι οι Έλληνες, να ανοίξει –επί τέλους- o « Περίφημος Φάκελος της Κύπρου » για να μάθουμε , υπεύθυνα: Τι ακριβώς έγινε τότε;

Δηλαδή:

*Ποιός ή Ποιοί ευθύνονται; Για την προσύλληψη και μεθόδευση της ιδέας του πραξικοπήματος, που υλοποίησε ο Ιωαννίδης .

-Υπήρξε συλλογική απόφαση της χούντας ;

-Υπήρξε παρασκηνιακή συναλλαγή μεταξύ κρατούντων και τρίτων ,καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ενδιαφερομένων;

Για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, είναι αδιανόητο να πιστέψει ότι ένας και μόνο - ο Ταξίαρχος Ιωαννίδης- μπορούσε να κινήσει όλους τους μηχανισμούς και να προκαλέσει τέτοια Εθνική συμφορά!!!

*Ποίος ευθύνεται; Για την μεθόδευση, αδρανείας και ουσιαστικά εξουδετερώσεως - δηλαδή διαλύσεως - του αμυντικού συστήματος της Κύπρου, που οδήγησε στην κυριολεξία τους Τούρκους, ανενόχλητα, στις ακτές της; Ενώ ήταν απόλυτα εφικτό τότε, ολόκληρη η αποβατική δύναμη να εξουδετερωθεί πριν πατήσει Τούρκος στρατιώτης στην Κύπρο!

*Γιατί ; Η Εθνικά αξιοθρήνητη χούντα των αρχηγών των ΕΔ, του 74, την μία ημέρα, αποφάσισε την εμπλοκή με την Τουρκία και προχώρησε σε γενική επιστράτευση! Και την επομένη, η ίδια χούντα, διαπίστωσε αδυναμία και ανικανότητα αντιδράσεως!!!!

Ποίοι ευθύνονται, κατά περίπτωση, και γιατί ουδείς κάθισε στο «σκαμνί»;

* Ποίος ευθύνεται ;Για την απόφαση εγκαταλείψεως των γενναίων και ηρώων Ελλαδιτών και Κυπρίων υπερασπιστών της Μεγαλονήσου στην τύχη τους;

Oι οποίοι ευτυχώς, όταν αντιλήφθησαν την προδοσία και τα τεκταινόμενα, αντέδρασαν αυτοβούλως και τσάκισαν στην κυριολεξία τους εισβολείς, προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες, εξαναγκάζοντάς τους να περιορισθούν-κατά τον Αττίλα Ι - στην κατάληψη μόνο του 2,5% του Κυπριακού εδάφους;
*Γιατί η επίσημη Ελλάδα; Aποκρύπτει, επι 35 χρόνια τώρα, τις γιγαντομαχίες των ελαχίστων, γενναίων και ηρώων Ελλήνων και Ε/Κ Στρατιωτικών, οι οποίοι -καίτοι εγκαταλελειμμένοι από την μητέρα Πατρίδα ,σχεδόν άοπλοι ,άνευ ουδεμιάς βοηθείας, πλην της Ελληνικής ψυχής -και μόνο -που διέθεταν ,πολέμησαν αυτοβούλως , μόνοι, εναντίον απείρως πολλαπλασίων Τούρκων, εξοπλισμένων στον υπέρτατο βαθμό και υποστηριζόμενων από τους πάντες και ποικιλοτρόπως;

Και οι οποίοι δια της εθελοθυσίας των, έσωσαν την τιμή και των ΕΔ και της Πατρίδος μας!

* Ή, μήπως, κύριοι – έκτoτε και μέχρι σήμερα - υπεύθυνοι της χώρας μας δεν έχουν έτσι τα γεγονότα;

*Πότε επιτέλους θα λεχθούν οι αλήθειες και θα τιμηθούν οι ήρωες,ζώντες ή νεκροί, του Κυπριακού αγώνος;

* Είχαμε ή όχι; Πολύ πιο αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και τουλάχιστον ποιοτική –και όχι μόνο-υπεροπλία σε αεροπορία και ναυτικό έναντι των Τούρκων το 1974 ;

*Τι Έγινε και Γιατί ; Δεν χτύπησαν τα υποβρύχιά μας και η αεροπορία μας ,την αποβατική δύναμη των Τούρκων και δεν βοηθήσαμε στρατιωτικά τους δικούς μας γενναίους υπερασπιστές της Κύπρου;

* Γιατί; ;Oταν ο Ετσεβίτ έψαχνε-την22-7-74- να βρει Έλληνα υπεύθυνο, για να διαπραγματευθεί την κατάπαυση του πυρός, δεν εύρισκε κανένα. Kαι όταν μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον βρήκε και άρχισαν οι «διαπραγματεύσεις στην Γενεύη» οδηγηθήκαμε στον Αττίλα ΙΙ ;

*Πως φτάσαμε στον Αττίλα ΙΙ ; Kαι από πότε και από ποιούς είχε αποφασισθεί να προχωρήσουν οι Τούρκοι στην κατάληψη του 36% του Κυπριακού εδάφους;

*Γιατί κατά τον Αττίλα ΙΙ ; Eγκαταλείψαμε για δευτέρα φορά τους γενναίους υπερασπιστές ¨Έλληνες και Κυπρίους στρατιωτικούς στην σφαγιαστική μανία των τουρκικών ορδών, ανεχθέντες ,δια της απραξίας μας, χιλιάδες «Έλληνες και Ε/Κ νεκρούς και αγνοούμενους και την κατάληψη-τελικώς- του 36%του Κυπριακού εδάφους;

2-Υπάρχουν παρά πολλά, ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ που θέλουν απαντήσεις. Απαντήσεις ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ, γιατί αφορούν σε Εθνική τραγωδία .Και καμιά σκοπιμότητα δεν επιτρέπει « « Σιγή Ασφαλείας» » .

3-Μια άκρως περιληπτική αναδρομή στα γεγονότα μπορεί να βοηθήσει στην διαμόρφωση μιας αντικειμενικής γνώμης:

*Στις 15.7.74 εκδηλώθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, ο οποίος και διασώθηκε της εναντίον του επιθέσεως διαφυγών. Και με την βοήθεια των Άγγλων, έφθασε την 17-7-74 στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ΥΠ.ΕΞ Κάλαχαν, με τον οποίο συναντήθηκαν την επομένη, 18-7-74, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ετσεβιτ (Εγκέφαλος της εισβολής) και ο Ειδικός απεσταλμένος του Κίσινγκερ, Σίσκο.

*Στις 19-7-74 ο Μακάριος έφθασε στην Ν.Υ. όπου εκφώνησε λόγο στο ΣΑ. του ΟΗΕ. Ειπών μεταξύ άλλων: « Το πραξικόπημα δεν συνέβη υπό τοιαύτας περιστάσεις, ώστε να θεωρείται ζήτημα των Ελληνο- Κυπρίων .Αποτελεί καθαρώς εισβολήν έξωθεν…Το πραξικόπημα της Ελληνικής χούντας είναι μία εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρει όλος ο λαός της Κύπρου, Έλληνες και Τούρκοι…»

*Την 12.00΄ της αυτής ημέρας αποπλέει ο τουρκικός στόλος από τον κόλπο της

Αλεξανδρέττας και στις 04.40΄ της 20-7-74 αρχίζει η απόβαση-επίθεση εναντίον της Κύπρου. Ενώ η τότε ανεκδιήγητη και θλιβερή «πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας» υποτίθεται ότι τελούσε σε κατάσταση περίεργου λήθαργου, ως προς τα συμβαίνοντα, καθησυχάζοντας και διαβεβαιώνοντας τις στρατιωτικές μας δυνάμεις στην Κύπρο, ότι πρόκειται περί απλών τουρκικών ασκήσεων εναντίον των οποίων και να μην αντιδράσουν !!!

Ευτυχώς ,οι Διοικηταί των μονάδων αντιληφθέντες την προδοσία και τα συμβαινοντα δεν υπάκουσαν στην διαταγή εφησυχασμού και απραξίας. Αντέδρασαν αυτοβούλως και έγραψαν σελίδες δόξας !

*Την ίδια ημέρα, στο εκτάκτως συγκληθέν ΣΑ του ΟΗΕ, ο Τούρκος εκπρόσωπος Οσμάν Ολτσάι δήλωνε χαρακτηριστικά : «H παρούσα πράξις της Τουρκίας δεν είναι εισβολή, αλλά ενέργεια εναντίον της εισβολής…Η λέξις εισβολή δεν είναι δική μου, αλλά ελέχθη υπό του Μακαρίου για να περιγράψει αυτό το οποίον έπραττεν η Ελλάς…»

*Την αυτήν ημερομηνία συνεδρίασε στην Αθήνα το « «Υπουργικό Συμβούλιο » »(ΥΣ) και έλαβε αποφάσεις εκ των οποίων σαφέστατα τεκμαίρετο πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.

*Την επομένη, 21-7-74, όλως αιφνιδίως-και ενώ αναμένετο η τελική διαταγή εμπλοκής-άλλαξε το πολεμικό σκηνικό στην Αθήνα κατά 180 μοίρες. Συνεδρίασε, αυτή την φορά το ««Πολεμικό Συμβούλιο»» (ΠΣ),όπου οι αρχηγοί των όπλων των ΕΔ τοποθετήθηκαν απόλυτα αρνητικά-έκαστος με τον τρόπο του- ως προς τις δυνατότητές τους για πολεμική σύγκρουση .

*Ο ΑΕΔ ενημέρωσε την ««« Κυβέρνηση »»»!! ( Λες και σε μια στρατιωτική χούντα, υπάρχει διαφορά μεταξύ Κυβερνήσεως, ΥΣ και ΠΣ !!! ). Και διατάχθηκε αμέσως η ανάκληση όλων των ληφθέντων την προηγουμένη στρατιωτικών πολεμικών μέτρων .

Έκτοτε και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκαν η Κύπρος και οι ελάχιστοι ¨Έλληνες και Ε/Κ υπερασπιστές της στην ανενόχλητη σφαγιαστική μανία των ορδών του ΑΤΤΙΛΑ.

*Στις 23-7-74, η στρατιωτική κυβέρνηση αποφάσισε την παράδοση της εξουσίας στους πολιτικούς και την επομένη έκλήθη και ορκίστηκε πρωθυπουργός κυβερνήσεως Εθνικής ενότητος ο Κ Καραμανλής.-

*Ο Ετσεβίτ, φοβούμενος την αντίδραση της Ελλάδος, παράλληλα με το γεγονός ότι οι τουρκικές ΕΔ, παρά τις τεράστιες απώλειές των, δεν είχαν κατορθώσει να επιτύχουν τίποτα -ουσιαστικά-λόγω της σθεναρής αντιστάσεως των γενναίων υπερασπιστών της, ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κ Καραμανλή, o οποίος αρνήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση και έστειλε τον ΥΠ ΕΞ Γ. Μαύρο στην Γενεύη για διαπραγματεύσεις μέσω ΟΗΕ. Αλλά και δήλωσε-δυστυχώς –ότι η Κύπρος είναι πολύ μακριά για να την βοηθήσουμε (στρατιωτικά) !!!

*Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 25-7-74 για να διακοπούν στις 30-7-74, να επαναληφθούν στις 8-8-74, και να επαναδιακοπούν οριστικά και άνευ αποτελέσματος την 13-8-74.

*Κατά την διάρκεια της εκεχειρίας και ενώ η Ελλάδα την τηρούσε και αδρανούσε, απέχουσα κάθε στρατιωτικής δραστηριότητος, τόσο στην Κύπρο όσον και στην Ελλάδα, η Τουρκία-και κάτω από τα όμματα και την συνήθη ανοχή των «άσπονδων φίλων μας»- ενίσχυε ανενόχλητα και παντοιοτρόπως το πολεμικό της δυναμικό στην μεγαλόνησο.

*Την νύκτα της 14-8-74 οι Τούρκοι , αφού ολοκλήρωσαν-όπως πάντα- δολίως και με απόλυτη ασφάλεια την συγκέντρωση τεράστιας στρατιωτικής ισχύος, αλλά και πρωτίστως εξασφάλισαν ,την μη εμπλοκή και αντίδρασή μας, εξαπέλυσαν τον Αττίλα ΙΙ με αποτέλεσμα, να εξοντώσουν μέχρι το βράδυ της 16-8-74 τους εγκαταληφθέντες στην τύχη τους, έναντι της τουρκικής σφαγιαστικής μανίας, ήρωες Ελλαδίτες και Ε/Κ υπερασπιστές της και να επεκτείνουν την κυριαρχία και κατοχή τους, επί του κυπριακού εδάφους, από το 2,5% του Αττίλα Ι στο 36% του Αττίλα ΙΙ !

4-Τα όσα έγιναν και δεν έπρεπε να γίνουν ή δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο συνιστούν την Κυπριακή τραγωδία και την Εθνική προδοσία .

*Στην Κύπρο ο Ελληνισμός υπέστη θανάσιμο Εθνικό πλήγμα. Tίποτα δεν έγινε απροετοίμαστα, κατά λάθος ή τυχαίως.

*Για τις προδοσίες και τις Εθνικές τραγωδίες υπάρχουν πάντοτε υπεύθυνοι. Και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτούν και να τιμωρούνται. Καμιάς μορφής σκοπιμότητα δεν μπορεί να τους καλύπτει.!!! Εθνικό είναι το αληθές και όχι το ωφέλιμο.

*Και τίθεται ευθέως το ερώτημα προς πάντα υπεύθυνο –άμεσα ή έμμεσα –της χώρας μας: γιατί δεν ανοίγει ο «Φ.της Κ» ; Ώστε να δοθούν στην δημοσιότητα όλα όσα αφορούν στην τραγωδία και προδοσία της;

-Kαι στο άφρον πραξικόπημα του Ιωαννίδη που έδωσε το νομικό έρεισμα στην Τουρκία να εισβάλει.

-Kαι σε αυτά που αφορούν, στον Αττίλα Ι, από 04,40 της 20-7-74 μέχρι και την 23-7-74.

-Και σε αυτά που αφορούν στον Αττίλα ΙΙ, από 23-7-74 μέχρι 16-8-74.

Κομπάζει και προκαλεί συνεχώς η Τουρκία διότι η Ελλάδα επί 35 χρόνια σιωπά, ανέχεται συνεχώς τις προκλήσεις «και το παίζει» το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, αλλά και της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι ασκούν επιθετική εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα Εθνικά τους συμφέροντα και μόνο. Έχουν Εθνική Στρατηγική και εξ αυτής δεν αποκλίνουν για τίποτα και υπό καμία πίεση.

Η απόφαση για απόβαση στη Κύπρο είχε σχεδιασθεί από μακρού και εκδηλώθηκε όταν τους προσφέρθηκε η ευκαιρία. Δεν νομίζω ότι αιφνιδίασε κανέναν από τους μετέπειτα «θρηνώντας»!!!!

Και τώρα η Τουρκία μας προκαλεί, κάθε μέρα και περισσότερο, βάσει σχεδίων μελλοντικής .

ισχύος.Τίποτα δεν κάνει στην τύχη ή για εσωτερική κατανάλωση. Γράφει υποθήκες αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων εις βάρος μας! Και εμείς « « σφυρίζουμε αδιάφορα » » !!!

ΠΑΥΛΟΥ ΚΩ/ΝΟΣ

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.