Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ασύλληπτη η καταστροφή Πύρινος εφιάλτης συνεχίζει να κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική














Λόγω της καταστροφικής πυρκαϊάς που κατατρώει τα εναπομείναντα δάση της Βορειοανατολικής Αττικής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας επέστρεψε στην Αθήνα από τα Ιωάννινα που βρισκόταν για τις διακοπές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έφτασε κοντά στην Ιερά Μονή Πεντέλης η οποία απειλείται από τις φλόγες, ενώ επισκέφτηκε και τον Βαρνάβα όπου δήλωσε ότι « καταστροφή είναι ολοκληρωτική»

Την πρωινή αναζωπύρωση της πυρκαϊάς στον Βαρνάβα κατάφεραν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό επτά πυροσβεσικά αεροπλάνα σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις.

Στον Αγιο Στέφανο η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους στις περιοχές που κινδυνεύουν.

Στο μεταξύ συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική, σε Μαραθώνα, Ντράφι, Παλλήνη, Ανω και Κάτω Σούλι, Πικέρμι, Παλαιά Πεντέλη, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο και Παλλήνη. Πάνω από την καμμένη περιοχή πέταξε ο πρωθυπουργός. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, καθώς και πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η φωτιά κατακαίει την περιοχή από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη. Οι φλόγες μπήκαν στην πόλη του Μαραθώνα. Στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος εκκενώνεται, στην Παλλήνη, στο Πικέρμι, στην Ανοιξη, στη Δροσιά και στην Ανθούσα έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια, ενώ η φωτιά έφτασε και στον Διόνυσο, όπου η περιοχή Αιολίς εκκενώνεται.

Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ εκκενώθηκε η πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης, καθώς η φωτιά περνά μέσα από τα σπίτια. Δόθηκε εντολή για εκκένωση του κέντρου του Αγίου Στεφάνου, καθώς η φωτιά μαίνεται εκτός ελέγχου.

Τα αεροσκάφη επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ δεν είναι καθόλου ευοίωνη, αφού δεν προβλέπει σημαντική μείωσή τους για τις επόμενες ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.