Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

4 Αλβανοί βίασαν ομαδικά μια Ελληνίδα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις Αλβανοί συνελήφθησαν για το βιασμό - Χρησιμοποίησαν την ουσία «μιάου-μιάου» (μεφεδρόνη), για να ναρκώσουν τη νεαρή Ελληνίδα


Θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις νεαρούς άνδρες, κατήγγειλε ότι έπεσε μία κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, καθώς η 20χρονη κοπέλα
κατάφερε να τους εντοπίσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες φέρονται να χορήγησαν στη νεαρή γυναίκα μεφεδρόνη -μια συνθετική διεγερτική ουσία- με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της.

Η κοπέλα φέρεται να γνώριζε έναν από τους κατηγορούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αλβανοί υπήκοοι. Από πληροφορίες προκύπτει ότι η ουσία που της χορήγησαν είναι γνωστή ως "μιάου-μιάου" και διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου, ενώ κάνει θραύση σε νυχτερινά μαγαζιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι τέσσερις νεαροί παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Τι είναι η μεφεδρόνη

«Μιάου-μιάου»: Η μεφεδρόνη, γνωστή στις πιάτσες των τοξικομανών ως «μιάου», είναι ισχυρό συνθετικό διεγερτικό, που παρασκευάζεται κυρίως στην Κίνα και εισάγεται στην Ευρώπη συνήθως ως «φυτικό λίπασμα». 

Έχει τιμή που την καθιστά προσιτή στους περισσότερους χρήστες και παρουσιάζει την ίδια ευφορία με το ecstasy και τις αμφεταμίνες. Προκαλεί ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού, μυικούς σπασμούς και παραισθήσεις, ενώ έχει ενοχοποιηθεί για δεκάδες θανάτους στη Μ. Βρετανία. 

Η μεφεδρόνη, γνωστή στην «πιάτσα» των ναρκωτικών σαν «ντρόουν», «Μ-Κατ» και «μιάου μιάου», προκαλεί την ίδια ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες. Η επίδραση αρχίζει μισή ώρα μετά τη λήψη της και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες. 

Ο χρήστης ενδέχεται να παρουσιάσει απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυικούς σπασμούς, ενώ έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις χρηστών που είχαν παραισθήσεις. 

Πέρυσι, ένας νεαρός στη Βρετανία παραλίγο να αποκόψει το μόριό του υπό την επήρεια της μεφεδρόνης, ενώ πριν από λίγες ημέρες ένας άλλος συμπατριώτης του αυτοπυροβολήθηκε με περίστροφο στο κεφάλι. 

http://www.protothema.gr/greece/article/350722/thessaloniki-20hroni-kataggellei-omadiko-viasmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.