Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σε χαμηλά 10 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου



Σε χαμηλά 10 εβδομάδων υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το χαμηλό πληθωρισμό στις χώρες του ευρώ, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα στα 1,3489 δολάρια κοντά στα χαμηλά της Παρασκευής, στα 1,3479 δολάρια, που αποτελούν τα χαμηλότερα επίπεδα διαπραγμάτευσης του ενιαίου νομίσματος από τα τέλη Νοεμβρίου.
Ο τελευταίος καταλύτης για το ευρώ ήταν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το πληθωρισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε στο ποσοστό έκπληξη του μόλις 0,7% τον Ιανουάριο, κοντά στα χαμηλά τετραετίας, στα οποία διαμορφώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στο 0.9% από το 0,8% του περασμένου Δεκεμβρίου.Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέπληξε τις αγορές τον περασμένο Νοέμβριο μειώνοντας τα επιτόκια στο 0,25% όταν βγήκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο μόλις 0,7%, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.