Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μείωση μισθών κατά 15% στα Χανιά καταγγέλει το σωματείο τροφίμων ποτών

   
Το σωματείο τροφίμων ποτών Χανίων καταγγέλλει ότι ο Σύνδεσμος επιχειρηματιών Ν. Χανίων στα Τρόφιμα Ποτά πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 15%.

Όπως τονίζει το σωματείο, ένας κλάδος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον κλάδο του τουρισμού ο οποίος είχε αύξηση κερδών το 2013 δε μπορεί να βγήκε από την τουριστική περίοδο ζημιωμένος. Κι όμως, οι εργοδότες μας θέλουν να βγάλουν κι άλλα κόβοντας τα μεροκάματά μας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει:

Αυτό που φοβούνται πραγματικά οι εργοδότες κάθε κλάδου είναι τους εργαζόμενους όταν αυτοί οργανώνονται, όταν γίνονται μια γροθιά μέσα στα σωματεία τους και φυσικά τρέμουν αυτά τα οργανωμένα σωματεία όταν μαζικοποιούνται.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο μετά από την ίδρυση του σωματείου εργαζομένων του κλάδου δημιουργήθηκε ο αντίστοιχος σύνδεσμος των εργοδοτών. Στόχος τους να δράσουν οργανωμένα εναντίων των εργαζομένων. Αυτό φαίνεται καθαρά στο γεγονός ότι ενώ η αλλαγές που αφορούν τους εργαζόμενους πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνία μεταξύ συνδέσμου επιχειρηματιών και σωματείου εργαζομένων παρόλα αυτά οι εργοδότες αποφάσισαν και προχώρησαν σε μειώσεις μισθών.

Οι εργοδότες μας έχουν τις πλάτες των κυβερνήσεων και των νόμων που ψηφίζονται εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δικαιώματα που καθημερινά χάνονται με τη συνεχή υποχώρηση των εργαζομένων υπό την απειλή της απόλυσης. Το σωματείο μας είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συνάδελφους του κλάδου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Κυριακή 09 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η πάλη μέσα από το σωματείο τους και το χώρο δουλειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.