Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανάπτυξη πυραύλων DF-16 και DF-21 ανίχνευσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες με στόχο τα Senkakus

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Συνεχίζει τις πολεμικές της προετοιμασίες η Κίνα εν μέσω της σοβούσης κρίσης με την Ιαπωνία για νησιά Diaoyu όπως τα αποκαλεί το Πεκίνο. Αυτό αποκαλύπτουν διέρρευσε από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες ανίχνευσαν τη μετακίνηση κινητών θέσεων εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων στη νότια ακτή κοντά στην περιοχή των διαφιλονικούμενων νήσων.  
Στους βαλλιστικούς αυτούς πυραύλους συμπεριλαμβάνονται τόσο οι νέοι DF-16 όσο και το όπλο απειλή  κατά των αμερικανικών αεροπλανοφόρων ο βαλλιστικός DF-21.
Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι οι κινήσεις αυτές της Κίνας παρακολουθούνται στενά το ίδιο και τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιεί ο κινεζικός Στρατός. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας και που θα εμπλέξουν και τις ΗΠΑ φοβούνται επίσημοι του Πενταγώνου.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη των πυραύλων, ανάπτυξη η οποία διαπιστώθηκε από συνδυασμένες αποστολές αναγνώρισης από αεροσκάφη, πλοία και δορυφόρους των ΗΠΑ.
Η αποκάλυψη για τις μετακινήσεις των πυραύλων έρχεται τη στιγμή που ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Tom Donilon συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Σεούλ όπου βρίσκεται, με τον σύμβουλο της κινεζικής κυβέρνησης Liu Yandong. Και οι βρέθηκαν στη Ν. Κορέα για την ορκωμοσία της νέας προέδρου της χώρας Park Geun-hye.
Στη μόνη λεπτομέρεια που αναφέρθηκαν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και των υπηρεσιών πληροφοριών ήταν ότι οι κινεζικοί πύραυλοι μετακινηθήκαν  στις επαρχίες Zhejiang και Fujian
Η μόνη άλλη αναφορά στην ανάπτυξη των πυραύλων εμφανίστηκε στην εφημερίδα του Hong Kong Oriental Daily News. Η εφημερίδα επικαλούμενη κινεζική στρατιωτική πηγή ανάφερε πως στους πυραύλους συμπεριλαμβάνονται και εκτοξευτές πυραύλων DF-16 .
Στην είδηση της Oriental Daily News αναφερόταν ακόμη ότι μονάδες πυροβολικού του κινεζικού Στρατού, (στις οποίες υπάγονται και οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι)  έχουν στοχοποιήσει την περιοχή των νησιών Diaoyu (Senkakus για την Ιαπωνία) όπως και τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στη νήσο Οκινάουα.
Το άρθρο της εφημερίδας κατέληγε ότι οι μετακινήσεις αυτές των πυραύλων είναι σημάδι ότι ο κινεζικός Στρατός (PLA) «προετοιμάζεται για τα χειρότερα» αναφορικά με τη διένεξη στα νησιά.
Σημειώνεται ότι όπως ισχυρίζονται οι Κινέζοι οι DF-16 είναι ικανοί να παραπλανούν του αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot οι οποίοι είναι ανεπτυγμένοι για την προστασία ιαπωνικών και αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων. Όπως αναφέρεται οι DF-16 είναι εξοπλισμένοι με πολλαπλές κεφαλές.
Σε newsletter της 13ης Φεβρουαρίου του ιδρύματος East-Asia-Intel.com αναφέρεται ότι η Κίνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε προετοιμασίες για πόλεμο, με διεξαγωγή μεγάλων ασκήσεων συμπεριλαμβανομένων πραγματικών βολών πυροβολικού και αεροπορικών βομβαρδισμών.
Ο John Tkacik πρώην ειδικός του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ειδικός σε θέματα Κίνας δήλωσε πως η κινεζική τηλεόραση πρόσφατα ανέφερε τη διεξαγωγή ασκήσεων των πυραυλικών δυνάμεων του PLA με βολές κορεσμού (που σημαίνει εκτόξευση μαζικού αριθμού πυραύλων) χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ένα αυτόματο σύστημα εκτόξευσης το οποίο επιτρέπει την κρούση στον  ίδιο στόχο 10 πολεμικών κεφαλών ταυτόχρονα.
«Το Πεντάγωνο και το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας παίρνουν πολύ σοβαρά την κινεζική βαλλιστική πυραυλική απειλή που αντιπροσωπεύει για τις αμερικανικές δυνάμεις. Εάν τα αμερικανικά αναγνωριστικά μέσα έχουν παρατηρήσει σημαντικές μετακινήσεις πυραύλων DF-16  σε κινητούς εκτοξευτές στην ανατολική ακτή της Κίνας οι αμερικανικές και ιαπωνικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν με υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας από αυτά των Κινέζων αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε μια ανάφλεξη στην περιοχή» τόνισε ο Tkacik.
Όπως εκτιμούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η Κίνα διαθέτει στην περιοχή 1200 με 1500 τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από μικρής εμβέλειας μέχρι μεγάλης.
Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται πύραυλοι DF-15 και DF-11 μικρής εμβέλειας, όπως και οι DF-16 και DF-21 οι τελευταίοι μεγάλης εμβέλειας και ειδικά σχεδιασμένοι για την προσβολή των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
Π Richard Fisher ειδικός επί κινεζικών εξοπλιστικών θεμάτων ανέφερε ότι οι DF-16 που έχουν αναπτυχθεί συνθέτουν τρεις ταξιαρχίες ενώ ο πύραυλος σημειώνεται ότι έχει εμβέλεια μεταξύ 800 και 1000 χλμ.
«Ο DF-16 είναι έκδοση του μικρής εμβέλειας DF-11. Απλά είναι οι πολλαπλές κεφαλές του DF-11 τοποθετημένες σε ένα μεγαλύτερο προωθητικό μηχανισμό», είπε ο Fisher.
"Αυτό σημαίνει ότι οι πύραυλοι μπορεί να φέρουν πολλαπλές κεφαλές συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών, θερμοβαρικών όπως και υποπυρομαχικών κατά προσωπικού. Εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα έχουν και κεφαλές κατά σκαφών επιφανείας". Ο ίδιος είπε πως οι Κινέζοι αναπτύσσουν ακόμη ένα νέο τύπο πυραύλου τον DF-25 με εμβέλεια 3000 χλμ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.