Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Εργασιακό απόστρατων: "Σταϊκούρα,άλλα λες,άλλα κάνεις". Γιατί τον κατηγορούν απόστρατοι


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο “απόσπασμα”. Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ και της ΑΚΙΣ, με κοινή ανακοίνωσή τους επί της ουσίας των κατηγορούν γαι αδιαλλαξία αλλά και για κοροϊδία, αφού είχε αφήσει κάποια περιθώρια για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της απασχόλησης των συνταξιούχων. Διαψεύστηκαν .

Όλη η επιστολή:

Μετά την από 10 Ιαν 2013 επιστολή μας, θα ανέμενε και ο κάθε καλόπιστος την εκ μέρους σας υιοθέτηση μιας λιγότερο αδιάλλακτης στάσης.

Αντίθετα, με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», που αναρτήθηκε την 28 Ιαν 2013 προς διαβούλευση, επιδεικνύετε ακριβώς το αντίθετο, καταθέτοντας προς διαβούλευση διατάξεις, που αφ’ ενός ποινικοποιούν το δικαίωμα της εργασίας και αφ’ ετέρου καταδικάζουν τους ε.α. συναδέλφους μας σε πλήρη εξαθλίωση.

Πιο συγκεκριμένα, με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου επιδιώκεται ο σαφής διαχωρισμός και η άνιση μεταχείριση, στις προβλέψεις για δικαίωμα στην εργασία, μεταξύ συνταξιούχων του Δημοσίου και των αντίστοιχων του Ιδιωτικού Τομέα, αφού ενδεικτικά:

 Δεν αναγνωρίζεται η περικοπή της σύνταξης στο ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, για όσους συνταξιούχους του Δημοσίου αυτοαπασχολούνται, όπως ισχύει για τους συνταξιούχους του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά τίθενται, αυθαίρετα ως βάση, τα 30 ημερομίσθια.

 Δεν εξαιρούνται των περιορισμών, όσοι έχουν 10ωρο εβδομαδιαίας μερικής απασχόλησης, ή ασφαλίζονται λόγω ιδιότητας και όχι ένεκα εργασίας.

 Δεν επικυρώνεται το άρθρο 17 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31‐12‐2012, για παράταση ενός έτους της εργασίας χωρίς περικοπή της σύνταξης (υπό μορφήν ποινής σε όσους αποστράτους εξακολουθήσουν να εργάζονται)

 Εμφανίζεται επικοινωνιακά ως δήθεν προνομιακή παραχώρηση, η αναστολή της σύνταξης, στο νέο αυθαίρετο ηλικιακό όριο των 47 ετών, αντί των 53 που ίσχυε.

 Δεν τροποποιεί στο ελάχιστο τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό που έχει επιβληθεί
από την περίφημη συνταξιοδοτική σας μεταρρύθμιση!

Είμαστε πλέον απόλυτα πεπεισμένοι κ. υπουργέ ότι τα παραπάνω αποτελούν ακόμη μία επίθεση κατά των αποστράτων στρατιωτικών και του οικογενειακού μας εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί στη λαίλαπα μέτρων που εξαΰλωσε τις συντάξεις μας, αφού είμαστε:

 Η μοναδική κατηγορία συνταξιούχων που υποκείμεθα σε πολλαπλές συνταξιοδοτικές μειώσεις, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει το 60%.

 Η μοναδική ίσως κατηγορία εργαζομένων, που βρισκόμαστε, σε σχετικά μικρές ηλικίες. πλήρεις συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τα οποία δεν μας χαρίσθηκαν, ως αποτέλεσμα ευνοϊκών ευκαιριακών ρυθμίσεων (εθελούσιες έξοδοι), αλλά τα κατοχυρώσαμε κατ’ απόλυτη
αναλογία της συντάξιμης υπηρεσίας μας και κατά την ισχύουσα πάγια και διαρκή νομοθεσία.


Παράλληλα και ενώ είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι οι στρατιωτικοί αποτελούν πρωταρχικό στόχο προς ισοπέδωση, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές, ότι ουδεμία προνομιακή μεταχείριση επιθυμούμε, έναντι των λοιπών συμπατριωτών μας. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχθούμε το γεγονός ότι η πολιτεία μας αντιμετωπίζει μονίμως ως τέκνα ενός κατώτερου Θεού και ως κοινωνικούς παρίες.

Μετά τα παραπάνω, δεν βρίσκουμε σκόπιμο να αναφερθούμε εκ νέου στα δεκάδες επιχειρήματά μας, δια των οποίων αποδεικνύεται ότι η συνταξιοδοτική πολιτική που ακολουθείτε δεν στέκει ούτε από δημοσιονομικής, ούτε από οικονομικής, αλλά ούτε και από κοινωνικής πλευράς.

Θεωρούμε εν προκειμένω ότι η διαδικασία της διαβούλευσης των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αναρτήσατε, είναι κενή ουσίας, διότι δεν προτίθεστε να λάβετε τίποτα υπόψη σας. Εξάλλου σε τι ωφελεί μια διαβούλευση όταν δεν έχει προηγηθεί ο παραμικρός κοινωνικός διάλογος και όταν οι αρμόδιοι κωφεύουν και παραμένουν ασυγκίνητοι στις κραυγές αγωνίας των οικογενειών μας;

Εάν, παρ’ ελπίδα, πιστεύετε ότι κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας και πως αδικούμε τις αγνές σας προθέσεις, είμαστε στη διάθεσή σας για μία συνάντηση, σε χώρο και χρόνο που θα μας ορίσετε, εντός της περιόδου της διαβούλευσης, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία, να καταθέσουμε τις θέσεις και απόψεις μας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διαλυθούν τα όποια σύννεφα ακραίας αντιπαράθεσης στα πλαίσια που μας δίνουν οι νόμοι και το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.