Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Συνταρακτική αποκάλυψη για τους συλληφθέντες της ληστείας




Γνωστά στις αστυνομικές αρχές είναι τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Πολίτη, τον Γιάννη Μιχαηλίδη -ή αλλιώς τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος»- και τον Νίκο Ρωμανό. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν στενός φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Για τους δύο πρώτους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα της Κοζάνης, λοιπόν, θα μεταφερθούν στην Αθήνα προκειμένου τα εντάλματα να εκτελεστούν.

Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν σημεία σύνδεσης μεταξύ της ληστείας του Βελβεντού και της ληστείας που είχε πραγματοποιηθεί στην Πάρο, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πολίτης είχε αποστείλει επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν συμμετείχε καθόλου στην εν λόγω ληστεία.

Η αποκάλυψη όμως είναι οσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ο 17χρονος ΤΌΤΕ Νίκος Ρωμανός ήταν παρέα με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν οι σφαίρες από το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμεινώνδα Κορκονέα αφαίρεσαν μια για πάντα τη ζωή του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε. Τότε, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στη zougla.gr, όπως ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ο  φίλος του Αλέξη, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για να καταθέσει.

Εξαφανισμένος! Ο βασικός μάρτυρας στη δίκη Γρηγορόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.