Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συρία: κατάπαυση του πυρός μεταξύ των Κούρδων και των ομάδων σαλαφιστών

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας
Μια εκεχειρία υπογράφηκε στις 23 Νοεμβρίου μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των ένοπλων ομάδων που προσπαθούν για αρκετές ημέρες να κατακτήσουν την πόλη Σερεκανιγιέ  (Rass al-Ain) με τη βοήθεια της Τουρκίας. Οι κουρδικές δυνάμεις έδωσαν διορία δύο ημερών στους «ξένους αντάρτες» εντός για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Μετά από βαριές απόλυες, οι ομάδες σαλαφιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία πρότεινα μια κατάπαυση του πυρός στις Λαϊκές  Μονάδες Άμυνας (YPG), κουρδικό στρατό που ιδρύθηκε Ιούλιο  2012, μάθαμε από κουρδικές πηγές.
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι μαχητές της Αλ-Nosra και Ghouraba al-Sham ξεκίνησαν νέα επίθεση εναντίον δύο κουρδικών Hawarna και Khiraba. Καθώς δεν μπορούσαν να προχωρήσουν, οι «αντάρτες» οπισθοδρόμησαν μπροστά στις κουρδικές δυνάμεις, με πολλές απώλειες. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν έως στις 4 μ.μ..
Οι Κούρδοι θέτουν δύο προϋποθέσεις
Με την αποδοχή της πρότασης για εκεχειρία, οι Κούρδοι έθεσαν δύο προϋποθέσεις: οι μαχητές της ομάδας Ghouraba al-Sham θα πρέπει να φύγουν από την πόλη σε δύο ημέρες και θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα κοινό λαϊκό συμβούλιο που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες, Αρμενίους και Συριακούς / Ασσυρίους.   
Η διοίκηση του YPG δήλωσε ότι αν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, η εκεχειρία θα καταγγελθεί. Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν μετά τη συμφωνία.
(…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.