Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μισθοί αξιωματικών.Πιο χαμηλα δεν γίνεται.Ολοκληρωμένη μελέτη στελεχών.


Μισθοί αξιωματικών.Πιο χαμηλα δεν γίνεται.Ολοκληρωμένη μελέτη στελεχών.
Αξιοποιώντας στοιχεία από επίσημες πηγές η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας  ,αποδεικνύει ότι “χαμηλότερα” δεν μπορεί να υπάρξει για τους στρατιωτικούς.

Οι πίνακες που ακολουθούν φτιάχτηκαν από τον υπολοχαγό (Ο) Η.Νατσιούλα  και  περιλαμβάνουν τις αποδοχές του 2012 των αξιωματικών εκ ΑΣΕΙ και των υπαξιωματικών εκ ΑΣΣΥ (σύμφωνα με το έτος αποφοίτησης)

“Στους παρακάτω πίνακες φαίνεται το πληρωτέο ποσό που λαμβάνει το 2012 άγαμος αξκός και υπξκος εκ ΣΣΕ και ΣΜΥ αντίστοιχα”,αναφέρουν οι άνθρωποι της Ένωσης.

Και εξηγούν:
"Το πληρωτέο ποσό προκύπτει αφού αφαιρέθηκαν από το καταλογιστέο ποσό ενός άγαμου  (ΒΜ-ΕΧΥ-ΕΠΙΤ ΕΥΘΥΝ-ΕΙΔΙΚ ΣΥΝΘ.-ΕΙΔΙΚ ΑΠΑΣΧ-ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΝΧΗ) σε συνάρτηση με τις μισθολογικές προαγωγές, οι διενεργούμενες κρατήσεις (Φ.Ε, Ν.Π. Ν.2084/1992, Πάγια δικαιωμ ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ-ΕΛΟΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΛΛΗΛ,ΛΕΣΧΗ ΕΛΧΑΟΣ, ΝΙΜΤΣ). Λαμβάνεται υπόψη ως ημερομηνία εισαγωγής στις σχολές ο Σεπ κάθε έτους. Ορισμένες τάξεις έχουν υποστεί πάγωμα σε ΕΧΥ, άλλες πάγωμα σε μισθολογική προαγωγή και άλλες πάγωμα και στα δυο (ΕΧΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ισχύει από 1-7-2011)".
 


















Οι αυξομειώσεις οφείλονται στο πάγωμα του ΕΧΥ και των μισθολογικών προαγωγών(σε κάποιες τάξεις), καθώς η δομή του μισθολογίου στηρίζεται σε μισθολογικές προαγωγές ανάλογα των ετών υπηρεσίας. To συμπέρασμα είναι ότι οι αποδοχές όλων,  και των αξκων εκ ΑΣΕΙ και των Υπξκων εκ ΑΣΣΥ είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με το έργο που παράγουν και την ασφάλεια που προσφέρουν στη χώρα, αν αναλογιστεί κανείς το πόσες ώρες εργάζεται ένας στρατιωτικός, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, των ασκήσεων, των νυκτερινών και των συχνών μεταθέσεων, χωρίς να αμείβετε για αυτές τις ώρες αλλά και χωρίς να του εξασφαλίζεται η στέγαση.

Για τους έγγαμους στρατιωτικούς (το εισόδημα τους αυξάνεται κατά λίγα ευρώ παραπάνω από τους άγαμους) η σύζυγος αναγκάζεται συχνά να μην μετακινείτε ή όταν μετακινείτε να ψάχνει να βρει εργασία. Τα δε παιδιά για τους εγγάμους στρατιωτικούς να αναγκάζονται να προσαρμόζονται κάθε δύο χρόνια σε νέο περιβάλλον και να αναζητούν καινούριους φίλους κ.λ.π. Αρκεί λοιπόν, με αυτόν το μισθό να ζήσει-"τα φέρει πέρα" κάποιος όταν έχει να πληρώσει ενοίκιο και κοινόχρηστα από 500-700€;




Πηγή άντλησης των στοιχείων:
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/ΚΛΑΔΟΣ Δ΄ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ(ΙΟΥΛΙΟΣ 2006)
Ν. 2448/96 (με ι-σχύ από 1-1-97) και του Ν. 3205/03, όπως αυτές έχουν συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα
Ν. 2838/00 [ΦΕΚ 179/Α’/4-8-00] με ισχύ από 1-7-00 για Αξκούς και από 1-1-01 για Υπξκούς, όπως τροποποιήθηκε-συμπληρώθηκε με τον Ν. 3016/02 [ΦΕΚ 110/Α’/17-5-02] με ισχύ από 1-7-02
Ν.4024/2011
Ν.3986/2011
Φορολογία Εισοδήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.