Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ... ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!





Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου, μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης σήκωσαν πανό στην πλατεία της Αγοράς και μοίρασαν προκηρύξεις στους διερχόμενους πολίτες, για να καταγγείλουν τις αγαπημένες τους... φασιστικές επιθέσεις. Η παρουσία τους ενισχύθηκε από 100 περίπου αραβόφωνους λαθρομετανάστες όλων των εθνικοτήτων που ζουν στα Χανιά! Στα έντυπα που μοίραζαν ανέφεραν:


"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ. Οι επιθέσεις των νεοναζιστών ΔΕΝ στοχεύουν “το σύστημα”, τους τραπεζίτες, τους διεφθαρμένους πολιτικούς.


ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟ “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ


Δυστυχώς, είναι σίγουρο πια ότι κανένας έλληνας που είχε σκοπό να ψηφίσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν άλλαξε γνώμη εξαιτίας του ολοφάνερου νεοναζιστικού χαρακτήρα του. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι πως το μόνο όμως αποτέλεσμα που έχει η εκλογική ενίσχυση των νεοναζί, είναι το ότι πήραν φόρα τα μαχαίρια και τα λοστάρια τους εναντίον ανήμπορων συνήθως ανθρώπων. Δεν χτύπησαν κανέναν τραπεζίτη, κανέναν πλούσιο, κανέναν πολιτικό του κυβέρνησε και έφαγε λεφτά. Δεν συνιστούν απειλή για “το σύστημα”, απειλή για τα συμφέροντα εκείνων που απομυζούν την κοινωνία, αλλά το ακριβώς αντίθετο: συνιστούν το μαστίγιό τους. Χτυπάνε μονάχα φτωχούς, μετανάστες, γυναίκες και διακηρύσσουν το μίσος ενάντια στους προοδευτικούς ανθρώπους που παλεύουν για μια καλύτερη κοινωνία.
Επίσης είμαστε σίγουροι ότι όλη η ελληνική κοινωνία πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για εγκληματικές φυσιογνωμίες της νύχτας και του υποκόσμου και όμως πήραν ψήφους για να “πατάξουν” την εγκληματικότητα. Ίσως επειδή, προς το παρόν, μαχαιρώνουν μετανάστες και “αλλόφυλους”. Χρόνια τώρα, η ελληνική κοινωνία ποτίζεται από ένα δηλητήριο που χύνουν μεθοδικά οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την εξαθλίωσή της. Η ολέθρια ταύτιση εγκληματικότητας και μετανάστευσης συνιστά απερίγραπτη συκοφαντία, ψεύδος και στοχοποίηση συλλήβδην του μεταναστευτικού κόσμου και ύστατη “τρίμπλα” του σάπιου κατεστημένου για να μετατοπίσει την κουβέντα από τις ευθύνες του για το χάος που έχει επιφέρει.


Από την πικρή μας εμπειρία θέλουμε επιτέλους να ακουστεί ότι εμείς οι μετανάστες δεν έχουμε, ούτε είχαμε ποτέ, την φιλοδοξία η κοινωνία να μας σέβεται – ή ακόμα και να μας ανέχεται – υποχρεωτικά, επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ισχυρές προκαταλήψεις και στερεότυπα που μονάχα μία αρμονική συμβίωση χρόνων τα ξεριζώνει. Η συμβίωση ξέρουμε πως πολλές φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αρμονική. Όμως το κράτος εγκληματεί το ίδιο όταν διαιωνίζει μέσω των αρχών του ότι όλοι οι μετανάστες είναι εν δυνάμει ένοχοι για κάθε αμαρτία που μαστίζει αυτόν τον τόπο.


Οι έλληνες συμπολίτες μας, οι συνάδελφοί μας, οι γονείς των συμμαθητών των παιδιών μας, όσοι τουλάχιστον δεν είναι ιδεολογικά ή και προσωπικά προκατειλημμένοι εναντίον κάθε μετανάστη/στριας που βλέπουν μπροστά τους, πρέπει να αρνηθούν να πίνουν άλλο το δηλητήριο και να απαιτήσουν μαζί μας για χάρη των παιδιών μας – για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, το κράτος και οι θεσμοί να παύσουν να λειτουργούν υποκειμενικά, ρατσιστικά και ακραία μεροληπτικά, δίνοντας το κακό παράδειγμα στην κοινωνία να μας φέρεται με τον ίδιο άδικο τρόπο.


ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Χανιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.