Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τους «τρέλανε» ο Καμμένος


Δημοσίευση: Γιώργος Κύρτσος
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένος κατάφερε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να «τρελάνει» ό,τι έχει απομείνει από το πολιτικό σύστημα.
Πρώτον, εγκατέλειψε την βασική προεκλογική θέση του κόμματός του και με δική του πρωτοβουλία μπήκε στον διάλογο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Δεύτερον, παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια ένα non paper με θέσεις αντίθετες με αυτές που υποστηρίζουν δημόσια οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματός του. Τον εξουσιοδότησε μάλιστα να το δώσει στους ηγέτες των άλλων κομμάτων για ενημέρωσή τους.
Τρίτον, διέψευσε τον… εαυτό του μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της παρέμβασής του και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «πλαστογράφους» όσους τον πήραν στα σοβαρά μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι η επιχειρηματολογία στην οποία στήριξε ο κ. Καμμένος την πολιτική στροφή που επιχείρησε στηρίζεται στην άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει εθνική απειλή με την μορφή της παύσης της χρηματοδοτικής υποστήριξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που συνδέεται με αυτήν ή με την μορφή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.
Δεν γνώριζε άραγε ο κ. Καμμένος την κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος όταν πλειοδοτούσε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή υπέρ της μονομερούς καταγγελίας του νέου μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που συνδέονται με αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.