Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ

Προς Κύριο Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας:


Είμαι ένας από τους χιλιάδες υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας ηγείστε και αισθάνομαι απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν αναφέρομαι στις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις στην χώρα για τις οποίες η ευθύνη ξεφεύγει της αρμοδιότητάς σας, αλλά στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στις τάξεις της Π.Α.
Προτού όμως γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέρω ότι ανήκω σε κάποια ειδικότητα πλην ιπταμένων (δεν έχει σημασία ποια ειδικότητα) και το αναφέρω γιατί όπως φαίνεται μόνο αυτός ο διαχωρισμός υπάρχει στις τάξεις της Π.Α.
Πριν λίγο καιρό γίναμε μάρτυρες θέλοντας και μη, μίας αντίδρασης του συνόλου των ιπταμένων την οποία και εμείς πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν (όπως πάλι πληροφορούμαστε από τα Μέσα) όχι μόνο να μην μειωθεί το εισόδημά τους αλλά το πτητικό επίδομα να τους αποδοθεί κατά τι αυξημένο. Ταυτόχρονα οι αποδοχές όλων των υπολοίπων μελών της Π.Α. ψαλιδίζονται δραματικά ενώ και η τροποποίηση του ασφαλιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώνει την κατάσταση, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς της Υπηρεσίας για το τι πραγματικά θα ισχύσει. Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του προσωπικού αισθάνεται αδικημένο και απογοητευμένο, την ίδια στιγμή που οι χειριστές της Π.Α. (των οποίων το επίπεδο διαβίωσης ήταν ήδη πολύ καλύτερο), διεκδίκησαν με συντεχνιακή νοοτροπία τα οικονομικά δικαιώματα μόνο του κλάδου τους και δικαιώθηκαν. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι στο καινούριο νομοσχέδιο περί Ιεραρχίας των στρατιωτικών για μία ακόμη φορά εξαιρέθηκαν με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής (!!!!) οι υπόλοιπες ειδικότητες πλην Ιπταμένων! Ωστόσο εσεις είστε Αρχηγός ΌΛΟΥ του προσωπικού της Π.Α. και όχι μόνο μίας μειοψηφίας, και θα το εκτιμούσαμε όλοι αν δείχνατε την ίδια ευαισθησία για τα οικονομικά (και όχι μόνο) προβλήματα και του υπόλοιπου προσωπικού της Υπηρεσίας.
Την ίδια στιγμή κόβονται οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις του προσωπικού εδάφους (ΜΟΝΟ!!!!) στο 251 ΓΝΑ για οικονομικούς λόγους, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υγεία του. Επίσης για οικονομικούς λόγους περικόπτονται και οι καταστάσεις επιβίβασης που δικαιούται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μήπως τα χρήματα που εξοικονομούνται έχουν ως στόχο την συμπλήρωση του πτητικού επιδόματος έτσι ώστε μετά την φορολόγησή του να έρθει στα προηγούμενα επίπεδα και να μην επηρεαστεί το εισόδημα των χειριστών? Μ! ήπως η πολιτική ηγεσία μέσω της ικανοποίησης των αιτημάτων των ιπταμένων κατευνάζει το σύνολο του προσωπικού της Π.Α.? Μήπως η περικοπή του πτητικού επιδόματος από άτομα που βρίσκονται σε θέσεις διοίκησης και γραφείων και δεν πετάνε ΠΟΤΕ, να βοηθούσε στην αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος όλου του προσωπικού?
Και επειδή κάποιοι ίσως βιαστούν να με κατηγορήσουν για εμπάθεια απλώς αναφέρω ότι για έναν ιπτάμενο της Π.Α. (που ανήκει όμως σε μια πολεμική Μοίρα και ΠΕΤΑΕΙ) κανένα ποσό δεν θεωρώ πως ανταποκρίνεται σε αυτά που προσφέρει ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή του. Είναι πραγματικά ΗΡΩΑΣ. Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1200 Ευρώ (και του κόβουν τα 200 Ευρώ) έχει δάνεια και δύο παιδιά, κάνει τουλάχιστον τρεις υπηρεσίες τον μήνα και παίρνει τουλάχιστον πέντε με έξι μεταθέσεις σε όλη του την καριέρα! τον καθιστούν εξίσου ΗΡΩΑ!
Απλώς για ενημέρωση όλων:
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ!!!!!

Υ.Γ.
ΕΥΤΥΧΩΣ για κάποιους έχουμε ορκιστεί πίστη στην ΠΑΤΡΙΔΑ και αντίθετα με αυτούς τιμούμε τους όρκους μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτούς όμως είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι με κρίση και λογική! από ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.