Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το μυστηριώδες smartphone που αυτοκαταστρέφεται αν παραβιαστεί

Μοιάζει βγαλμένο μέσα από ταινία και τα χαρακτηριστικά του έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες...


Ο λόγος για το μυστηριώδες «Black», της όχι και τόσο γνωστής για τα επιτεύγματά της στον χώρο των smartphones, Boeing, που έχει τη δυνατότητα να αυτοκαταστρέφεται, προκειμένου να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Σε περίπτωση που η συσκευή «αντιληφθεί» ότι επίκειται παραβίασή της από οποιουδήποτε είδους λογισμικό, αυτόματα, διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχει αποθηκευμένα και τίθεται σε κατάσταση μη λειτουργίας.



Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η συσκευή έχει την ονομασία Black και παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στοχεύει σε κοινό προερχόμενο, κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του.

Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, ούτε το κόστος απόκτησής της. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 36 μήνες και «τρέχει» με λογισμικό Android της Google, προσαρμοσμένο με ειδικές τροποποιήσεις ασφαλείας από το τεχνικό επιτελείο της Boeing.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.