Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Φυλαχθείτε από τα βιολογικά τρόφιμα-«μαϊμού»

Προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης ή ακόμη και συμβατικά, πωλούνται ως βιολογικά. Επισημάνσεις τύπου «βιολογική καταπολέμηση» μαζί με μια πασχαλίτσα ή ένα λουλούδι, εύκολα μπορούν να «περάσουν» ως βιολογικά. Για να είστε σίγουροι ότι τα φρούτο ή το λαχανικό που αγοράσατε είναι βιολογικό θα πρέπει να υπάρχουν οι εξής ενδείξεις:
Το εθνικό σήμα αναγνώρισης πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας.
Η ένδειξη «ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ» σε συνδυασμό με την ονομασία πώλησης του προϊόντος.
Η ένδειξη «ΠΡΟΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ» μόνο σε προϊόντα φυτικής προέλευσης που η καλλιέργεια τους βρίσκεται σε περίοδο μετατροπής, σε συνδυασμό με την ονομασία πώλησης του προϊόντος.
Το Κοινοτικό λογότυπο. Ο κωδικός αριθμός έγκρισης του Οργανισμού Ελέγχου & Πιστοποίησης.
Οταν πωλούνται σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές μαζί με άλλα συμβατικής προέλευσης, πρέπει να είναι συσκευασμένα και να φέρουν την επισήμανση «Προϊόν Βιολογικής γεωργίας» ή «Προϊόν Βιολογικής γεωργίας σε μεταβατικό στάδιο». Επίσης, να αναγράφουν τον κωδικό ή και το όνομα ενός από τους έξι εγκεκριμένους πιστοποιητικούς Οργανισμούς: ΔΗΩ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΒΙΟΕΛΛΑΣ, Qways, aCert και IRIS.
Οταν πωλούνται σε υπαίθριες βιολογικές αγορές, μπορούν να διατίθενται χύμα, αλλά πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό από έναν από τους παραπάνω Οργανισμούς, το οποίο να είναι σε ισχύ και να αναγράφει το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε.
Οταν πωλούνται σε πιστοποιημένα καταστήματα, μπορούν να διατίθενται και χύμα, θα πρέπει όμως το κατάστημα να διαθέτει πιστοποιητικό εν ισχύι που να αποδεικνύει ότι πιστοποιείται για τις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.
Το μυστικό
Πολλά φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια βολβών και κονδύλων, όσων δηλαδή μεγαλώνουν κάτω από το χώμα, όπως η πατάτα, το κρεμμύδι το σκόρδο. Σε αυτά προτίμησε τα βιολογικά προϊόντα.
ΠΗΓΗ omorfamystika.gr
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυκλοφορεί στις 9 Αυγούστου η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2013-2014
Με ΔΩΡΟ τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Σεπτεμβρίου, με αφιέρωμα στην Αεροπορία!
Η αγαπημένη σας "Σ" θα κυκλοφορήσει και μόνη της στην έκδοση των 6€ στις 13 Αυγούστου.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά μπορείτε να σχολιάσετε τα άρθρα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του facebook παρακάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.