Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία: 750 δισ. δολ. μέχρι το 2020 για νέα οπλικά συστήματα και εκσυγχρονισμούς!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ


H Ρωσία θα δαπανήσει το κολοσσιαίο ποσό των 650+100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020 μόνο για οπλικά συστήματα προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της!
Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας και αρμόδιος για την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία, Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 50 δισ. δολ. από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς κρίθηκε ότι το προηγούμενο ποσό δεν ήταν αρκετό για να περιλάβει την σχεδίαση, ανάπτυξη και ναυπήγηση τεσσάρων αεροπλανοφόρων και των υποσυστημάτων τους.
Στο ποσό των 650 δισ. δολαρίων θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 100 δισ. δολ. για εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, είπε ο Ν.Ρογκόζιν, ο οποίος επίσης τόνισε ότι θα υπάρξει μετεγκατάσταση αρκετών βιομηχανιών κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών και πυραυλικών συστημάτων στις ανατολικές περιοχές της χώρας προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη της, ανατολικά των Ουραλίων, Ρωσίας.
Μάλιστα σημείωσε ότι απο τις αναδιαρθρώσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα εξοικονομηθούν συνολικά 34,5 δισ. δολ. μέχρι το 2016.
Από τα προγράμματα που προτάσσονται είναι αυτό του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Τ-50 από το οποίο θα αποκτηθούν συνολικά 200 μονάδες, του μαχητικού 4++ γενιάς Su-35 από το οποίο θα αποκτηθούν επίσης 200 μοναδες, ενώ μεγάλα κονδύλια θα απορροφήσει το νέο βομβαρδισικό PAK DA και το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό 6ης γενιάς.
Στο Ναυτικό κυριαρχεί η ναυπήγηση των τεσσάρων αροπλανοφόρων που θα ολοκληρωθεί περί το 2025, η απόκτηση των πυραυλοφόρων καταδρομικών και φυσικά η ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBM).
Στον Στρατό Ξηράς είναι εκατοντάδες τα προγράμματα αλλά ξεχωρίζει το Armata, το νέο άρμα μάχης που το αργότερο μέχρι το  2016 θα έχει εισέλθει σε υπηρεσία, αντιαεροπορικά συστήματα κλπ.
Επίσης ετοιμάζεται η ανάπτυξη νέων διηπειρωτικών πυραύλων, του αντιβαλλιστικού συστήματος S-500, οπλικών συστημάτων ακτίνων λέηζερ, νέων θωρακίσεων αρμάτων μάχης από ειδικά υλικά, το πρόγραμμα του μελλοντικού στρατιώτη κλπ.
Μια πραγματική κοσμογονία η οποία δείχνει ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα από άποψη ασφάλειας στην γειτονιά μας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.