Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μήπως να ξανασκεφτούμε το να φτιάξουμε Τζαμί; Τέσσερις τραυματίες σε τζαμί στο Μπέρμιγχαμ

Στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται ένας 32χρονος Σομαλός, ως ύποπτος της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο σε τζαμί του Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με το BBC, από τις μαχαιριές του 32χρονου τραυματίστηκαν στα χέρια και τα πόδια τρεις πολίτες καθώς και ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρει τραύμα στο στομάχι και όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε σταθερή κατάσταση.

Το περιστατικό ξεκίνησε την ώρα που ολοκληρωνόταν η τελευταία προσευχή, αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Ο 32χρονος, μέχρι προχθές άγνωστος στην μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, άρχισε ξαφνικά να μαχαιρώνει τον άνδρα που προσευχόταν ακριβώς δίπλα του.
Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής είχαν ακούσει μέσα από το τζαμί, έντονους διαλόγους που παρέπεμπαν σε καυγά.
Οι δύο αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου, εντόπισαν τον ύποπτο σε ένα δωμάτιο του τζαμιού, αλλά όταν πήγαν να τον συλλάβουν εκείνος επιτέθηκε εναντίον τους.
«Δεν ξέρουμε τον πραγματικό λόγο, τον είδαμε ξαφνικά να μαχαιρώνει τον άνθρωπο που στεκόταν δίπλα του. Πήγαμε να τον σώσουμε αλλά όρμηξε και σε μας. Λίγο μετά επιτέθηκε και στον αστυνομικό» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.
Ολες οι εκτιμήσεις πάντως συνηγορούν ότι δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση.
«Δεν είναι έγκλημα μίσους, πρόκειται πιθανότατα για επίλυση τοπικής διαφοράς», εκτιμά στο BBC o Μοχάμεντ Σακίφ, επικεφαλής μουσουλμανικής οργάνωσης που δραστηριοοποιείται και στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.