Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Laszo Andor ζητεί να φύγει η Τρόικα από την Ελλάδα! > BINTEO



«Αν θέλουμε να κρατήσουμε την Ε.Ε. και να σταματήσουμε την πόλωση, χρειάζεται κάποια στιγμή να τελειώσει ο χρόνος της Τρόικας».
Mε αυτή την φράση τοποθετήθηκε για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, και την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Laszo Andor στην εκδήλωση Reset Greece που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης
Aναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την ανάγκη για μια κοινή πολιτική γραμμή για την αντιμετώπιση της, ο Laszo Andor σημείωσε: “Νομίζω το επεισόδιο με την Κύπρο έκανε σαφέστατο το μήνυμα σε πολλούς. Μερικοί μπορεί να μην ήταν σίγουροι πριν, αλλά αυτό το σκεπτικό, με τις συναντήσεις που δεν είναι διαφανείς και δεν φέρνουν λύσεις, αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων που δεν είναι διαφανής, ο οποίος δεν παράγει λύσεις, για τις χώρες της Περιφέρειας και γενικά για την Ε.Ε., αυτή η προσέγγιση πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Για αυτό χρειάζεται να υπάρχει ένας καινούργιος συνδυασμός βιομηχανικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής”.
“Το Reset Greece συνεχίζει για να δείξει πως το αντίδοτο στην καταστροφολογία είναι η πράξη. «Αναδεικνύουμε τους ανθρώπους που αντιστέκονται και δημιουργούν στην Ελλάδα, απέναντι στα στερεότυπα που καλλιεργούνταν στην Ευρώπη. Θέλουμε όλη η δημιουργική πορεία να αναδειχθεί στην Ευρώπη, να προβληθεί το πρωτοποριακό έργο που γίνεται και γιατί όχι να υπάρξουν συνεργασίες που θα αναδεικνύουν την Ελλάδα, τα προϊόντα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλά υπάρχουν δεκάδες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναδειχθούν και το αξίζουν. Κι αυτό πρέπει να φανεί πρώτα στις Βρυξέλλες που οφείλουν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις ελληνικές δημιουργικές δυνάμεις”, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και ο Επίτροπος για την Εργασία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις κ. Laszlo Andor, ευρωβουλευτές, στελέχη και παράγοντες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.