Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Γνωρίζουν οι απόστρατοι τις περικοπές που έρχονται τη περίοδο 2014 -16; Τι προκαλεί το ερώτημα

        

Απάντηση στα ερωτήματα που προκαλεί ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ) ,αναζητά ο επικεφαλής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Νατσιούλας. Το βασικό ερώτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι “θεσμικοί” απόστρατοι εμφανίζονται να γνωρίζουν το ύψος των περικοπών που έχουν -όπως γράφουν- δρομολογηθεί την περίοδο 2014-16.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ αναφέρει αναλυτικά:


Προς: κ. Προεδρο του ΣΥΣΜΕΔ, Ανχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη

1.         Κ. Πρόεδρε του ΣΥΣΜΕΔ, την 22 Μαϊ 2013 διάβασα την κοινή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ, οι οποίες είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υπάγονται στο ΥΠΕΘΑ και μέλη της, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α.

2.         Στην ανακοίνωση της 22 Μαϊ 2013 «Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συνεχίζει των αγώνα, με όσους φορείς επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο Σ.Ο.Δ., για την άρση των αδικιών εις βάρος των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που έχουν ήδη διαπραχθεί και εκείνων που έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο 2014-2016. Καλούμε τους συναδέλφους που δεν μετέχουν στις διαμαρτυρίες, να αναλογισθούν το ύψος των περικοπών που θα υποστούν ειδικά το 2014 και να λάβουν μέρος ενεργά σε αυτές. Στα πλαίσια αυτά και παράλληλα με άλλες ενέργειες που γίνονται, καλούμε τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των σωμάτων ασφαλείας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα». Δείτε τη ΕΔΩ

3.         Κ. Πρόεδρε έμεινα έκπληκτος με το να αναλογισθώ το ύψος των περικοπών που θα υποστούμε ειδικά το 2014 και εκείνων που έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο 2014-2016 και ως εν ενεργεία στέλεχος των ΕΔ καλούμε να λάβω μέρος ενεργά στις διαμαρτυρίες. Δεν σας κρύβω ότι πανικοβλήθηκα εάν πραγματικά ισχύουν τα αναγραφόμενα και μου έχει επέλθει ανησυχία, σύγχυση και ψυχολογική φόρτιση για το πως θα επιβιώσει η οικογένεια μου στον μέλλον με νέες περικοπές. Ειλικρινά τι να πρωτοπιστέψω και τι τελικά ισχύει, κοινός στην ποδοσφαιρική διάλεκτο ‘’ έχω χάσει την μπάλα’’, όταν διαβάζω τόσο από το Συντονιστικό των ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ όσο και από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας τα ακόλουθα:

                        α.         Την 06 Απρ 2013 κύκλοι του ΥΠΕΘΑ «εκφράζουν τη λύπη, γιατί η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, την ίδια ημέρα αναφέρεται σε δήθεν νέες περικοπές των απολαβών των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έπεσε θύμα κακόβουλων-και περίεργης προέλευσης- πληροφοριοδοτών. Για να αρθεί λοιπόν κάθε, ηθελημένη ή αθέλητη, παρεξήγηση, ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι τα αναγραφόμενα περί νέων περικοπών στις συγκεκριμένες απολαβές είναι παντελώς ανακριβή. Γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ………. Η Πολιτεία έχει πλήρη συνείδηση της τεράστιας προσφοράς όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα, αλλά και της ιδιαίτερης αφοσίωσης με την οποία επιτελούν, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο το καθήκον τους, ενώ ταυτόχρονα έχει και απόλυτη επίγνωση για αυτά που τους οφείλει. Υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως ότι στις εργασίες της Επιτροπής του νέου μισθολογίου θα κληθούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, συνεισφέροντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όλες οι οργανώσεις των αποστράτων, με δεδομένο ότι οι απόστρατοι αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». Δείτε τη ΕΔΩ.

                        β.         Την 08 Απρ 2013 στη σελίδα της ΕΑΑΑ στο διαδύκτιο «Στη συνάντηση που είχαν οι τρεις Πρόεδροι των Ενώσεων με τον Υφυπουργό κ. Δημ. Ελευσινιώτη τους ενημέρωσα ότι οι τρεις Ενώσεις θα συμμετέχουν στην επιτροπή για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών που ήδη έχει συσταθεί υπό την Προεδρία του ειδικού γραμματέα του ΥΕΘΑ κ Οικονόμου. Εξάλλου ήταν και αίτημα των Προέδρων των Ενώσεων που έθεσαν στη συνάντηση τους με τον κύριο Πρωθυπουργό και τους το υποσχέθηκε» Δείτε τη ΕΔΩ

                        γ.         Την 22 Απριλίου 2013 κοινή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών «Συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ /ΓΔΟΣΥ μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου, μέλη της επιτροπής για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α., με τα αντίστοιχα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων. Την επιτροπή αυτή εκπροσώπησαν για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι τέσσερις επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ) και ο επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ. Από πλευράς αποστράτων μετέχουν οι Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α., ο Ταξίαρχος (Α.Σ.) ε.α. Β. Νικολόπουλος, ο Πλοίαρχος (Ο) Ι. Αντωνιάδης Π.Ν. ε.α. και ο Σμήναρχος (ΥΥΟ) ε.α. Α.Πάνος… Κατά τη σύσκεψη αυτή τέθηκαν οι κατευθύνσεις/επιδιώξεις από τον κ. Οικονόμου, οι απόψεις των αποστράτων επί αυτών και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση τεχνικών παραμέτρων που έθεσαν οι απόστρατοι, με στόχο κατ’ αρχήν να μην περικοπεί ούτε ένα επί πλέον ευρώ». Δείτε τη ΕΔΩ

                        δ.         Την 15 Μαϊ 2013 σε ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη «Η Ελλάδα δεν θα είχε αποφύγει την πτώχευση αν οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι ένα εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού δεν είχαν αναλάβει στις πλάτες τους, ένα μεγάλο μέρος από το βαρύ φορτίο των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ολόκληρος ο λαός μας προκειμένου να σωθεί η χώρα και να σταθεί στα πόδια της. Σήμερα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και οι πρώτες ενδείξεις μόνο θετικές. Η Πολιτεία έχει απόλυτη συνείδηση της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και θα αρχίσει να αποδίδει τα οφειλόμενα από τα πρώτα στάδια της ανάκαμψης». Δείτε τη ΕΔΩ

            4.         Κατόπιν των παραπάνω παρακαλώ, για την κατά την κρίση σας, εκδήλωση ενεργειών σας προκειμένου να ενημερωθούμε:

α.         Από πού αντλεί τις πληροφορίες την 22 Μαϊ 2013 το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών για το ύψος των περικοπών που θα υποστούμε ειδικά το 2014 και εκείνων που έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο 2014-2016, όταν μέλη της συμμετέχουν στην επιτροπή για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α στο ΥΠΕΘΑ;

β.         Ποιος ο εκτιμώμενος χρόνος ανάκαμψης της Χώρας, που εμείς ως πολίτες της δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε και ποια τα ακριβή οφειλόμενα που θα μας αποδοθούν.

5.         Στην μνήμη μου θα μείνει χαραγμένη τόσο η 10ημερη δική σας φυλάκιση, όσο και του Γενικού Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ όταν τιμωρηθήκατε από τον κ. Α΄ ΓΕΕΘΑ για  έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ με το οποίο ζητούσατε την διάψευση νέων φημολογούμενων περικοπών κ.λ.π. Ένας από τους λόγους της κλήσης σας ήταν ότι προκαλέσατε ανησυχία και σύγχυση στα εν ενεργεία μέλη των ΕΔ.

6.         Όσο για το κάλεσμα και τη συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, όπως έχουμε αποφασίσει στο παρελθόν και επειδή θεωρούμε ότι τα στοιχεία της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας, της ειλικρίνειας και της υποστήριξης κλονίστηκαν δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οφείλαμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον όπως οφείλουμε να στηρίξουμε και τους εκατομμύρια συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και προσδοκούν. Εάν δεν γίνει το πρώτο είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να συμβεί και το δεύτερο. Ακόμη και μέχρι σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στους πειθαρχικά διωκόμενους συναδέλφους μας, οι οποίοι συμμετέχουν μέσω των οργάνων τους σε αυτό, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος και σκοπός. Αντίθετα στήριξη παρείχαν οι ανεξάρτητες Ενώσεις αποστράτων και οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

                                                                        Με εκτίμηση
                                                  Λγος (Ο) Ηλίας Νατσιούλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.