Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νέα έκδοση Super Hornet με βελτιώσεις Stealth


ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2013 (BINTEO)


Το αμερικανικό Ναυτικό USN ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του μαχητικού F/A-18E/F Super Hornet η οποία θα ενσωματώνει περισσότερα χαρακτηριστικά Stealth.
Η ανάπτυξη της νέας έκδοσης γίνεται από την κατασκευάστρια Boeing σε συνεργασία με τo Γραφείο Διεύθυνσης Ναυτικών Επιχειρήσεων Chief of Naval Operations (OPNAV) του αμερικανικού Ναυτικού.
Βάση του χρονοδιαγράμματος το πρώτο αναπτυξιακό πρωτότυπο της νέας έκδοσης του Super Hornet θα πετάξει στα τέλη του 2013 και έχει λάβει την ονομασία Advanced Super Hornet.
Χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι η Boeing δεν θα κατασκευάσει νέα αεροσκάφη αλλά θα αναπτύξει συλλογές τροποποίησης που θα ενσωματώνονται στο στόλο των F/A-18E/F Super Hornet που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία σε Μοίρες του Στόλου.
Θα αποτελείται από συγκεκριμένα τμήματα που θα προσαρμόζονται στην άτρακτο του Super Hornet ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα μαχητικά ηλεκτρονικής κρούσης E/A-18G Growler.
Σημειώνεται ότι η Boeing είχε επιδείξει παλαιότερα διαμόρφωση του F/A-18 E/F με σύμμορφες δεξαμενές CFT, ενσωματωμένο αισθητήρα IR καθώς και κοιλιακό ατρακτίδιο που μεταφέρει εσωτερικά βλήματα αέρος - αέρος και κατευθυνόμενα πυρομαχικά κρούσης, σε μια προσπάθεια μείωσης του ίχνους RCS στα εχθρικά ραντάρ.
Το Advanced Super Hornet πιστεύεται ότι θα ενσωματώνει αυτές τις βελτιώσεις ενώ σύμφωνα με τη Boeing η διαμόρφωση θα είναι διαθέσιμη για εξαγωγές σε χρήστες του Super Hornet αλλά και για την εμπορική προώθηση του τύπου στη διεθνή αγορά.
Οι πτήσεις του πρωτοτύπου Advanced Super Hornet θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Boeing στο St Louis στο Missouri, και εν συνεχεία στον αεροναύσταθμο Patuxent River στο Maryland έδρα της Διοίκησης Δοκιμών και Αξιολόγησης Ναυτικών Συστημάτων (NAVAIR).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.