Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ερντογάν: «Απρεπής ο Τζον Κέρι για παρότρυνση αναβολής της επίσκεψής μου στη Γάζα»



Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχει περίπτωση  αναβολής της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Γάζα.
«Τέλος πάντων, είπα να πάω στη Γάζα, μετά την επίσκεψή μου που θα πραγματοποιήσω  στην Αμερική. Και για αυτήν δεν υπάρχει καμία αναβολή», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους με την ευκαιρία της Ημέρας του Παιδιού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της πρωθυπουργικής κατοικίας στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, την Τρίτη.

Σε ερώτηση για την παρότρυνση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Μακάρι να μην είχε πει κάτι τέτοιο. Ήταν μια απρέπεια, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπός μας, Μπουλέντ Αρίντς, έδωσε την κατάλληλη απάντηση. Έχω ένα προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ, και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε  το ζήτημα αυτό εκεί», είπε.
Ο Ερντογάν- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- εδώ και χρόνια έχει μιλήσει για την επιθυμία του να επισκεφθεί το παλαιστινιακό θύλακα και την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει γύρω στα τέλη Μαΐου μετά από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ στις αρχές του ίδιου μήνα.
Όμως, ο Τζον Κέρι, που επισκέφθηκε την Τουρκία την περασμένη Κυριακή είπε ότι ζήτησε από τον Τούρκο ηγέτη να καθυστερήσει την επίσκεψή του, για να μην διαταράξει τις προσπάθειες των ΗΠΑ, για την αναζωογόνηση των σχέσεων Άγκυρας – Ισραήλ και τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μέση Ανατολή, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.