Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ν.Δένδιας: "Μας καίνε - Η ΕΥΠ αναλαμβάνει δράση"

Tην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πιθανότατα ξενοκίνητων εμπρηστών, υπονόησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του πριν λίγο. Κατ'αυτό τον τρόπο ζήτησε την συνδρομή της ΕΥΠ. Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις - αν όχι αποδείξεις - εμπρησμών εκ προθέσεως. "Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πέρα από την Αστυνομία και των ειδικών υπηρεσιών της, τη συνδρομή και της ίδιας της ΕΥΠ", είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 589 πυρκαγιές και ακόμα 16 σήμερα Τρίτη, γεγονός που οδηγεί το πυροσβεστικό σώμα στην απαραίτητη λήψη δραστικότερων μέτρων.


"Στο επίπεδο αυτό, γνωρίζουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών",
ενώ ευχαρίστησε προσωπικά όλες τις γυναίκες και τους άνδρες - μέλη του πυροσβεστικού σώματος που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στην κυβέρνηση για παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λέγοντας ότι "είμαστε απόλυτα ειλικρινείς για το επίπεδο των δυνατοτήτων αυτής της χώρας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα υπερβάλλει εαυτώ".

Το defencenet.gr είχε έγκαιρα προβλέψει ότι εφέτος λόγω των μεθοδεύσεων στο τομέα της αεροπυρόσβεσης με τον "διαγωνισμό"-φιάσκο της NAMSA και της απουσίας κατάλληλων αεροσκαφών της ΠΑ (τα CL-215/-415 ότι μπορούσαν να δώσουν το έχουν δώσει και πλέον είναι τεχνολογικά ξεπερασμένα) τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Και φαίνεται ότι οι ξενοκίνητοι εμπρηστές ήταν ενημερωμένοι για την απουσία εναέριων μέσων.
Είναι τραγικό, αλλά οι ρωσικοί γίγαντες, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Mil Μi-26, που τα περασμένα χρόνα προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, βρίσκονται παραρκαρισμένα και σε ακινησία λόγω του "διαγωνισμού" της ΝΑΤΟϊκής υπηρεσίας που πρόκρινε τους ... Τούρκους (!) για να επιχειρούν από τα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια...
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.