Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι πολίτες φοβούνται και δείχνουν στους μετανάστες την έξοδο από την Ελλάδα

Οι Έλληνες δηλώνουν τρομαγμένοι και εξφράζουν το φόβο και τον προβληματισμό τους για το τεράστιο ζήτημα με τους μετανάστες. Μάλιστα τα αποτελέσματα έρευνας έδειξαν πως το 80% δεν αισθάνονται ασφαλείς και πιστεύουν ότι καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο. Η έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH, την οποία παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» έδειξε πως οι πολίτες σε ποσοστό 83,4% θεωρούν πολύ σημαντικό πρόβλημα τη λαθρομετανάστευση, παράλληλα το 79,3% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι δε νιώθει καθόλου ασφαλής.
Στην ερώτηση «ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της μεταναστευτικής μας πολιτικής» το 48,3% υποστήριξε πως θα πρέπει σταδιακά να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα. Το εντυπωσιακό είναι πως στην ίδια ερώτηση το 2009 οι πολίτες είχαν απαντήσει σε ποσοστό 53,1% πως πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα. Το 2012 το ποσοστό που πιστεύει κάτι τέτοιο έχει πέσει στο 39,6%.
Στο ερώτημα αν οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, οι πολίτες είναι μάλλον επιφυλακτικοί με το ποσοστό να φτάνει το 61,7%.
Σχεδόν 3 στους 4 (71,6%) πολίτες δηλώνουν και την απόλυτη συμφωνία τους στην καθιέρωση πιστοποιητικού υγείας για τους μετανάστες ως απαραίτητη προϋπόθεση για εργασία.
Ωστόσο οι Έλληνες φαίνεται πως είναι επιφυλακτικοί στην ίδρυση των κέντρων φιλοξενίας – κράτησης λαθρομεταναστών, αφού μόνο το 54,7%, θεωρεί η δημιουργία τους είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.