Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Καυστικός» Putin για χώρες που ζητούν οικονομική βοήθεια με ανταλλάγματα




Image«Ανταλλάσσετε την εθνική σας κυριαρχία με ελεημοσύνες» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin για χώρες της ΕΕ –βλ. Ελλάδα- που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια με... ανταλλάγματα.
Τη δήλωση αυτή, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, την έκανε ο Ρω΄σος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας, «Ενωμένη Ρωσία», του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος.
«Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι» σημείωσε για να αναφερθεί στη συνέχεια στην οικονομική πολιτική της χώρας του της οποίας κύριος αναδιαρθρωτής υπήρξε ο ίδιος με έμφαση στην αποδεύσμευση της Ρωσίας από τον εξωτερικό δανεισμό.
«Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία» είπε ο Putin «για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη –βλ. πάλι Ελλάδα- το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία» κατέληξε
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.