Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Με οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα απειλεί η Άγκυρα

Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει την απειλή σε περίπτωση που η Κύπρος ξεκινήσει τις έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.


Με υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Τουρκίας και των Κατεχόμενων της Κύπρου απειλεί η Άγκυρα, για την περίπτωση που ξεκινήσουν οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ θα υπογραφεί σε περίπτωση που η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου θα ξεκινήσει γεωτρήσεις νότια του Νησιού».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στην Άγκυρα, στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ στελεχών αρμόδιων διευθύνσεων με αντικείμενο τη «Συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ». Από τουρκοκυπριακής πλευράς πήραν μέρος εκπρόσωποι των λεγόμενων υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας, με επικεφαλής τον Κουντρέτ Όζερσαϊ, εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Αύριο θα μεταβούν στα Κατεχόμενα για το θέμα, στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας της Τουρκίας και της Ανωνύμου Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.