Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η κοινωνία σε απόγνωση - Το ΠΑ.ΣΟ.Κ «γκρεμίζεται», η Ν.Δ. προηγείται αλλά δεν πείθει και το ΛΑ.Ο.Σ ανεβαίνει σταθερά!


Με αναγωγή:
  • Ν.Δ. 135 έδρες,
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ 59 έδρες,
  • Κ.Κ.Ε 9,8% 38 έδρες,
  • ΛΑ.Ο.Σ 30 έδρες,
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α 19 έδρες,
  • ΔΗΜ.ΑΡ. 10 έδρες,
  • Οικ.Πράσινοι 9 έδρες
Η κυβέρνηση, το έργο της και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται δημοσκοπικά στην χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε κυβέρνηση και πρωθυπουργός τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία GPO σε δείγμα 1.100 ατόμων για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται μεν καθαρά, με 6,8% ποσοστιαίες μονάδες αλλά σε καμία περίπτωση ούτε το κόμμα ούτε ο αρχηγός του Αντώνης Σαμαράς δεν συγκεντρώνουν ποσοστά τέτοια που να δείχνουν ότι καρπώνονται της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ενδεικτική είναι η απάντηση στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. Το 60,1% απάντησε-και μάλιστα αυθόρμητα-κανείς από τους δύο. Μόλις το 16,1% απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου (από 32,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις αρχές του καλοκαιριού) και το 22,5% ο Αντώνης Σαμαράς (από 22,5% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση).
Παρουσία στη ΔΕΘ
Τα ίδια, περίπου, ποσοστά καταγράφονται στο ερώτημα ποιός σας έπεισε στη φετεινή ΔΕΘ. Το 61,5% απάντησε αυθόρμητα κανείς από τους δύο, το 14,7% ο Γιώργος Παπανδρέου και το 19,8% ο Αντώνης Σαμαράς.
Αντιμετώπιση της κρίσης
Στο ερώτημα ποιά κυβέρνηση θα αντιμετώπισει καλύτερα την κρίση, το 8,9% απαντά η παρούσα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 14,7% η Νέα Δημοκρατία με τον αντώνη Σαμαρά, το 36,5% ζητά συγκυβέρνηση και το 38,1% απαντά αυθόρμητα καμία.
Εργο της κυβέρνησης
Μόλις το 18% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης, έναντι του 81,1% αρνητικά, ενώ το αντίστοιχα ποσοστά για τη Ν.Δ. είναι 23% θετικά και 73,3% αρνητικά.
Εργο της αντιπολίτευσης
Σε ότι αφορά στο έργο του υπουργού ΟΙκονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου το 20,7% το κρίνει θετικά, το 59% αρνητικά αλλά το 19,2% διατηρεί επιφυλάξεις υποστηρίζοντας ότι είναι νωρίς να κριθεί το έργο του.
Πρόωρες εκλογές
Το 52,6% δεν επιθυμεί να γίνουν πρόωρες εκλογές, έναντι του 45,6 το οποίο στηρίζει το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά το 50% πιστεύει ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, έναντι του 42% που απαντούν όχι και του 8% που δηλώνει ΔΞ / ΔΑ.
Πτώχευση Ελλάδας
Το 54,8% των ερωτωμένων εκφράζει το φόβο ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα πτωχεύσει, σε αντίθεση με αυτούς που δεν το πιστεύουν οι οποίοι ανέρχονται στο 44,3%.
Παραμονή στο ευρώ
Παρόλα αυτά, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, σε ποσοστό 77,8% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ μόλις το 15,8% επιθυμεί την έξοδό μας από αυτό.
Τι φταίει για την κρίση
Στο ερώτημα τι φταίει για τη σημερινή κατάσταση το 25,9% απαντά το μνημόνιο, το 50,1%, η εφαρμογή του μνημονίου και το 10,1%, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας.
Απώλεια εργασίας
Αυτοί που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους επόμενους μήνες ανέρχονται στο 29%, ενώ αυτοί που δεν φοβούνται φτάνουν στο 28,2%.
Εργασιακή εφεδρεία
Απαντώντας στο ερώτηαμ αν είναι αναγκαία η εργασιακή εφεδρεία που εξήγγειλε η κυβέρνηση το 52,7% τη χαρακτηρίζει αναγκαία παρά το γεγονός ότι μόλις το 28,15 τη θεωρεί δίκαιη
Μείωση εισοδήματος
Συντριπτικό, τέλος είναι το ποσοστό των ερωτωμένων που εκφράζουν φόβο ότι θα υποστούν μείωση εισοδήματος και φτάνουν στο 94,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.