Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Συγκλονιστική η ομιλία του Χρίστου Γούδη στην εκδήλωση του Κινήματος


Πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα Μάρκος Δράκος στη ΣΕΚ, Λευκωσία, η εκδήλωση του Κινήματός μας με θέμα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος και στη συνέχεα μίλησε το στέλεχος του Κινήματός μας ο Σταύρος Καρκαλέτσης. Μετά πήρε τον λόγο ο κύριος ομιλητής, ο ακαδημαϊκός Χρίστος Γούδης, του οποίου ο λόγος κυριολεκτικά συγκλόνισε το κοινό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πολλών συναγωνιστών τα μάτια βούρκωσαν. Το Έθνος μας θα ζήσει, αδέρφια! Έσσετε ήμαρ!

Αναρτούμε στη συνέχεια την ομιλία του Χρίστου Γούδη.

Η προσφώνηση για τον Λάζαρο Μαύρο και η αντιφώνησή του θα αναρτηθεί στις επόμενες μέρες.

images22

Χρίστος Γούδης

Ινστιτούτο

Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών

«Ίων Δραγούμης»

ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Η ιταλική κυβέρνησις δέον σχετικώς να υπενθυμίσει εις την ελληνικήν κυβέρνησιν τας προκλητικάς ενεργείας τας διεξαχθείσας έναντι του αλβανικού έθνους δια της τρομοκρατικής πολιτικής την οποίαν υιοθέτησεν έναντι του πληθυσμού της Τσαμουριάς και δια των εμμόνων προσπαθειών προς δημιουργίαν ανωμαλιών εκείθεν των συνόρων της…Η ιταλική κυβέρνησις θεωρεί έκδηλον ότι η πολιτική της ελληνικής κυβερνήσεως έτεινε και τείνει να μεταβάλει το ελληνικόν έδαφος…Η Ιταλία δεν δύναται να ανεχθεί εφεξής πάντα ταύτα…Όθεν η ιταλική κυβέρνησις κατέλειξεν εις την απόφασιν να ζητήσει από την ελληνικήν κυβέρνησιν…το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων…ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους…Εάν τα ιταλικά στρατεύματα ήθελον συναντήσει αντίστασιν, η αντίστασις αύτη θα καμφθεί δια των όπλων και η ελληνική κυβέρνησις θα έφερε τας ευθύνας αι οποίαι ήθελον προκύψει εκ τούτου».

(Απόσπασμα από την τελεσιγραφική διακοίνωση της ιταλικής κυβερνήσεως προς την ελληνική, επιδοθείσα προσωπικώς από τον Ιταλό πρεσβευτή στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην Αθήνα την 3η πρωϊνή της 28ης Οκτωβρίου 1940).

***

Όταν ηχήσαν οι σειρήνες

Ήξεραν πως ηχήσανε γιατί εκείνοι είπαν ΟΧΙ

Ντυθήκανε αμέσως στα χακί

Και σκαρφαλώσανε στα τραμ, στα τρένα

Και στα επιταγμένα φορτηγά

Και τραγουδούσαν ΟΧΙ

Και οι μανάδες τούς φιλήσανε στο μέτωπο

Κι αυτοί φιλήσανε με τη σειρά τους τις κοπέλες τους

Και φύγαν για το μέτωπο

Με το δικό τους μέτωπο ψηλά

Γιατί είπανε ΟΧΙ

Και ανεβήκαν στα βουνά

Και περπατήσανε δρόμους ατέλειωτους στα χιόνια

Κι ακούγανε τους όλμους και τους ρόγχους

Τα βλήματα του πυροβολικού και τις ερπύστριες

Και συνεχίζανε να λένε ΟΧΙ.....

περισσότερα: http://antistasi.org/?p=3184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.