Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητούν από το πρωί 230 εκατομμύρια περικοπών στο ΥΕΘΑ! "Σαφάρι" των Γενικών Επιτελείων

Αναζητούν από το πρωί 230 εκατομμύρια περικοπών στο ΥΕΘΑ! `Σαφάρι` των Γενικών Επιτελείων


Από το πρωί άπαντες οι υπουργοί ,οι Αρχηγοί και τα επιτελεία τους βρίσκονταν κλεισμένοι στο ΥΕΘΑ. Αναζητούσαν -και αναζητούν- 230 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πρέπει να μπουν στο “πακέτο περικοπών” για την τρόϊκα, που όπως αποδεικνύεται ασκεί αφόρητες πιέσεις για “αίμα” στο χώρο της Άμυνας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του όλη μέρα χθες επεσήμαινε ότι η συμβολή των ΕΔ στη “μάχη” των περικοπών είναι σημαντική, κοστολογείται στα 517 εκατομμύρια ευρώ και άφησε σαφέστατες αιχμές για τους “τροϊκανούς” οι οποίοι φέρονται να μην αποδέχονται ένα μεγάλο μέρος των εξοπλιστικών κονδυλίων που περιλαμβάνονται στην πρόταση του ΥΕΘΑ.

Ωστόσο από σήμερα το πρωί στο ΥΕΘΑ έχει ξεκινήσει “σαφάρι” για τον εντοπισμό των 230 εκατομμυρίων.

Σε πρώτη φάση ζητήθηκε από τα Γενικά Επιτελεία να “ξεσκονίσουν” για άλλη μια φορά όλους τους κωδικούς. Το “ξεσκόνισμα” δεν απέδωσε όπως αναμενόταν τίποτα. Ή για να είμαστε ακριβείς απέδωσε ελάχιστα τα οποία έχουν να κάνουν και πάλι με “κόψιμο” προγραμμάτων, άρα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν -και αυτά- δεκτά από τους τροϊκανούς.

Το …σαφάρι συνεχίζεται. Αλλά το ερώτημα που αναμένει απάντηση και κανείς δεν μπορεί ευθέως να μας δώσει απάντηση είναι γιατί τόσο μεγάλη επιμονή της τρόϊκας για “φωτιά και τσεκούρι” στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και γιατί τόση άρνηση σε οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.