Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εξαθλίωση και γκετοποίηση στο κέντρο της Αθήνας




Το παζλ της εξαθλίωσης συνθέτουν η έκρηξη της εγκληματικότητας, οι εκατοντάδες μετανάστες στους δρόμους, τα λουκέτα σε καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους και φυσικά το καθημερινό φαινόμενο της επαιτείας ολοένα και περισσοτέρων ανθρώπων, ακόμα και Ελλήνων. Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης έχουν χαραχτεί βαθιά πλέον στη βάση του κοινωνικού ιστού.
Εκατοντάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών επιβιώσής τους με αποτέλεσμα να ικετεύουν έστω και για ένα ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους .
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των συσσιτίων όπου σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που αγωνιωδώς αποζητούν έστω κι ένα κομμάτι ψωμί με την Εκκλησία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση του ανθρωπιστικού αυτού έργου.
Κάθε πλατεία, κάθε παγκάκι , κάθε γωνιά «φιλοξενεί» πλέον ανθρώπους που πριν από λίγο καιρό ζούσαν αξιοπρεπώς στα σπίτια τους .
Επιχειρηματίες της περιοχής, όσοι έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν αφού καθημερινά «ξεφυτρώνουν» νέα λουκέτα στους κεντρικούς δρόμους, απευθύνουν έκκληση στους πολιτειακούς φορείς να λάβουν μέτρα για τη διαφύλαξη όσων έχουν απομείνει.
Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας , η γκετοποίηση τους προκαλεί τρόμο αφού όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν νιώθουν «ξένοι» στον ίδιο τους τον τόπο.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.