Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ήθελε αλλά…δεν μπόρεσε


Γράφει η Θάλεια Χούντα - Το “μαρτύριο της σταγόνας” στο οποίο έχει υποβληθεί η χώρας μας απο τους δανειστές μας σε συνδυασμό με την πιστωτική ασφυξία, η οποία σε καθημερινή βάση γίνεται ολοένα και πιο έκδηλη, δεν επιτρέπει σε κανένα συνειδητοποιημένο Έλληνα πολίτη να παρασυρθεί από αυτάπατες για μια σύγχρονη ¨ηρωική έξοδο” …Μνημονίου.
Θεωρώ, οτι η συμφωνία έχει επιτευχθει, “το νιώθω” όπως ισχυριζόταν ο πάλαι ποτέ “αντιμνημονιακός¨ και μετέπειτα μνημονιακός πρωθυπουργός μας….Ναι, θεωρώ οτι η συμφωνία έχει επιτευχθεί και οι λοιπές κινήσεις είναι προϊόν εσωτερικής κατανάλωσης, για να μπορέσει να χρυσωθεί το χάπι σε εμάς, σε όλους εμάς που στο τέλος της ημέρας καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό των …άλλων που μαζί τα φάγανε…
Δεν επιρρίπτω ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί είχε όλη την καλή διάθεση, τουλάχιστον, να παλέψει, ώστε να αντιστραφεί η προδοτική πορεία των προηγούμενων κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.
Τη διάθεση την είχε….Τα μέσα δεν είχε, για να μπορέσει στο εύλογο διάστημα που όλοι αναμέναμε να μετατρέψει την βαλτωμένη ελληνική οικονομία σε αναδυόμενη και να οδηγήσει την χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της πολυπόθητης εθνικής μας υπερηφάνειας.
Οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης μοιάζουν πλέον με όνειρο απατηλό και μπροστά του γίνεται πλέον όλο και πιο ορατό το σενάριο ενός όχι και τόσο “βελούδινου” διαζυγίου με τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, τα οποία εμμένουν στις δικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις.
Έτσι, δεν είναι τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σενάρια περί κυβερνητικού ανασχηματισμού αφ” ότου αποπερατωθεί η επίτευξη της συμφωνίας.
Ούτε τυχαία είναι η παρότρυνση του Κώστα Καραμανλή πρός τους βουλευτές της ΝΔ για την υπερψήφιση της συγκεκριμένης συμφωνίας.
Και σίγουρα, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ “κλείνουν το μάτι ¨ στον Αλέξη για μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία εν όψει της πιθανής αποχώρησης των ΑΝΕΛ απο την συγκυβέρνηση.
Η ρήξη με τους εταίρους δεν ήταν γραφτό να έρθει με την συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία ομολογουμένως το πάλεψε αρκετά.
Η συμφωνία, που επαναλαμβάνω ότι θεωρώ ότι έχει επιτευχθεί, θα φέρει όμως μια άλλη ρήξη του… ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή θα είναι και οριστική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.