Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σε ετοιμότητα η αντιβαλλιστική άμυνα της Ιαπωνίας

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αντιβαλλιστική άμυνα της Ιαπωνίας καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (JSDF), οι μονάδες του Στρατού που διαθέτουν συστήματα Patriot PAC-3 όσο και αντιτορπιλικά του Ναυτικού εξοπλισμένα με βλήματα SM-3 βρίσκονται ανεπτυγμένα σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας.
Το επίπεδο επιφυλακής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα καθώς οι συνοριακές διαφορές με την Κίνα όσο και η πυραυλική απειλή της Β. Κορέας έχουν προκαλέσει νευρικότητα στο Τόκιο το οποίο είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση.
Ειδικότερα ο ιάπωνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Πτέραρχος Σιγκέρου Ιαγουασάκι, χαρακτήρισε την πυρηνική δοκιμή αλλά και τις εκτοξεύσεις πυραύλων ως «ασυγχώρητες», ενώ υπογράμμισε ότι το επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε η Β. Κορέα να αποτελεί πλέον «σοβαρή απειλή» λόγω των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η Πιόνγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει την 3η κατά σειρά πυρηνική δοκιμή το Φεβρουάριο, ενώ έχει απειλήσει να πλήξει τις αμερικανικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις που εδρεύουν σε ιαπωνικό έδαφος.
«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και επηρεάζει την Εθνικής μας Ασφάλεια» τόνισε ο ιάπωνας Πτέραρχος!
Ο συνδυασμός συστοιχιών Patriot PAC-3 και βλημάτων SM-3 εξασφαλίζει μια αποτελεσματική «ομπρέλα» προστασίας στο Τόκιο καθώς τα δεύτερα μπορούν να αναχαιτίσουν ένα βαλλιστικό πύραυλο ICBM εκτός ατμόσφαιρας ενώ τή δεύτερη γραμμή άμυνας παρέχουν τα πρώτα ικανά για κατάρριψη απειλών στην φάση επανεισόδου.

Ο ιάπωνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει πλήρως την προμήθεια μαχητικών 5ης γενιάς F-35 Lightning II, καθώς η αυξανόμενη στρατιωτική απειλή της Κίνας έχει προβληματίσει σοβαρά την επάρκεια αμυντικής ικανότητας της χώρας.
Μάλιστα σε δηλώσεις στο Reuters το χαρακτήρισε ως «το καλύτερο μαχητικό ανάμεσα σε όλες τις υποψηφιότητες, ικανό για να ενισχύσει μελλοντικά την αμυντική ικανότητα της Ιαπωνίας»
Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία –στενός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή – έχει προχωρήσει στην προμήθεια 42 μαχητικών 5ης γενιάς F-35 με πρώτες παραδόσεις το Μάρτιο του 2017.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.